Quantcast
Channel: Y-Combinator
Viewing all articles
Browse latest Browse all 42

הבוט הישראלי הזה לא סתם מעביר אתכם לנציג שירות. הוא גם ייתן לכם זיכוי אם מגיע

$
0
0

תמונה: Pixabay

מכירים את הבוטים של שירות הלקוחות שמחכים לכם בדרך כלל בפינות של אתרי סחר ושירות שונים? אלו שאולי נראים כאילו אתם בצ'אט חי, אבל בפועל נועדו לרוב לבזבז לכם קצת זמן עד שתגיעו לשירות הלקוחות, כי לא באמת קיבלתם מענה לפנייה שלכם? אז סטארטאפ ישראלי חדש רוצה לרתום את ה-AI (אלא מה?) כדי להפוך את הבוטים הללו להרבה יותר שימושיים ויעילים. על הדרך הפך הסטארטאפ הזה לסטארטאפ הישראלי היחיד שהתקבל לאקסלרטור הנחשב בעולם, Y Combinator.

הבוטים שיכולים לפתור כ-70% מהפניות שלכם

בסטארטאפ Octo, חושבים שמשהו ממש פגום בצ'טים של שירות הלקוחות כיום. לכן הם רוצים להחליף אותם בסוכנים מבוססי AI. באוקטו טוענים שהם שוחחו עם יותר מ-100 צוותי תמיכה ושירות, וגילו שרוב הצוותים לא מצליחים לפתח בוטים מספיק טובים, וגם בקשות פשוטות למדי כמו זיכוי מובילות בסופו של דבר לנציגים אנושיים, כך שבסופו של דבר רוב ענק של הבעיות מצריכות בסופו של דבר התערבות.

אז סוכני ה-AI של אוקטו מסוגלים להתחבר למערכות ה-CRM של האירגון, לתוך מאגרי המידע וגם לאזור העזרה והמדריכים השונים של האירגון, כדי שהם יוכלו בסופו של דבר להתכתב עם לקוחות כשהם מחזיקים בכל המידע הרלוונטי, כולל המידע ההיסטורי על הלקוח והמידע ההיסטורי על טיפולים בלקוחות אחרים עם מקרים דומים. כך, הם לא נעזרים ב-AI רק בשביל שאתם תרגישו שאתם מתכתבים עם יצור תבוני, אלא גם נעזרים ב-AI כדי לחלץ את המידע הנחוץ בשיחה, וגם לקבל את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון. כן, כולל הוצאת זיכוי במידת הצורך.

כך למשל, באוקטו מדגימים כיצד לקוח פונה לשירות הלקוחות בכדי להחזיר חולצה, ואחרי שהוא דורש החזר כספי, הבוט ניגש לבדוק כיצד מקרים קודמים טופלו, מה ניתן לעשות על פי נהלי החברה ובסופו של דבר גם מקבל את ההחלטה לאשר החזר. במידת הצורך, אוקטו כמובן מסוגלים להעביר אתכם גם לסוכן אמיתי, אבל לטענתם, הם מסוגלים לפתור 70% מהפניות לשירות הלקוחות מבלי להעביר את השיחה לנציג אנושי. בנוסף, החברה גובה כספים מלקוחותיה רק כאשר הטיפול הסתיים בהצלחה.

תמונה: YC

מאחורי Octo עומדים היזמים השותפים שהקימו את החברה: אוהד נבון (CEO) ונדב זמיר (CTO). לזמיר יש רקורד מעניין במיוחד בתחום הבינה המלאכותית כאשר מלבד 7 שנות עבודה באינטל בתפקידי הנדסה שונים, הוא גם עבד בשנים האחרונות בקבוצת עליבאבא, ובין היתר, היה אחראי על תחום האלגוריתמיקה בישראל וגם האחראי על תחום ה-AI בעולמות התמונות. השניים הקימו בחודש יוני 2023 את Octo AI, והצליחו להתקבל ל-YC.

האקסלרטור שהזניק את Airbnb ו-Dropbox

את Y Combinator (או YC, בקיצור) אתם אולי מכירים בתור האקסלרטור ההוא שמאז 2005 אירח סטארטאפים צעירים ועלומי שם כמו Dropbox, Airbnb, Coinbase, GitLab, Stripe, Instacart, Reddit, Zapier, Twitch ועוד רבות וטובות, בהן גם חברות ישראליות ענקיות כמו Deel ו-Salt Security.

במסגרת התוכנית של YC, הסטארטאפים שמתקבלים מקבלים השקעה של 125 אלף דולר תמורת 7% ממניות החברה, וכן השקעת SAFE של 375 אלף דולר נוספים. וכמובן, שלצד הכסף הסטארטאפים גם עוברים 3 חודשים מאוד אינטנסיביים של לימוד, התנסות, יצירת קשרים ופיתוח. בין הסטארטאפים שהתקבלו למחזור S23 של YC, נמצא השנה רק סטארטאפ ישראלי אחד.

 

 

The post הבוט הישראלי הזה לא סתם מעביר אתכם לנציג שירות. הוא גם ייתן לכם זיכוי אם מגיע appeared first on גיקטיים.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 42